fbpx
fre. jun 14th, 2024

En europeisk favorit är tillbaka! Konopiště Open 2023 – presented by Discmania. 16-18 juni

Visst, det har tävlats här sen senast Konopiště Open arrangerades, som Europeiska mästerskapen 2021. Men detta är första gången sen 2018, som visserligen var en major, som en öppen tävling arrangeras på denna otroligt vackra bana några mil utanför tjeckiska huvudstaden. Jag har skrivit ihop lite snabb info och förväntningar inför tävlingen som bjuder på en hel del namnstarka profiler. Trevlig läsning!

Banan Franz Ferdinand

Vem vinner FPO?

På damsidan finns en klar favorit i form av den otroliga Sofie Björlycke från Vänersborg. Hon har imponerat stort och har varit en kraft att räkna med inom discgolfvärlden under en längre tid. Estniskorna Kristi Unt, Kaidi Allsalu och Anneli Tõugjas-Männiste håller också en hög nivå och kommer utmana Björlycke om segern. Övriga svenska deltagare är Jenny Larsson och Emelie Åström.

Sofie Björlycke framför discgolfkorg
Sofie Björlycke tävlar i Konopiště Open 2023 och ses som en av favoriterna

Vem vinner MPO?

På herrsidan är det ingen överraskning att den sexfaldige världsmästaren Paul McBeth är favoriten att vinna. Men den finska 22-åringen Niklas Anttila utgör också tufft motstånd som vann EM på denna bana 2021 och bjudit på imponerande prestationer under våren, bl.a. en andraplats i majorn PDGA Championships Cup. Vi har även 18 svenska herrar i startfältet där Josef Berg, Hjalmar Fredriksson och Henric Hagman ses som våra främsta hopp att knipa topplaceringar.

Andra namnstarka profiler

Vi har även andra starka profiler som måste nämnas, men kanske inte ses som titelutmanare. Framförallt legendaren Scott Stokely, men även nordiska namn i form av dansken Karl Johan Nybo och Blær Örn Ásgeirsson från Island, med fler.

Paul McBeth med disc i handen
Den sexfaldige världsmästaren Paul McBeth tävlar i Konopiště Open 2023
Kan man följa eller streama Konopiště Open 2023?

Du kan streama Konopiště Open via Discgolfnetwork.com. Bara att regga ett konto och streama!

Vad trevligt det ska bli att berika sommarhelgen med lite tid i soffan framför Discgolfnetwork!

Vilken bana spelas tävlingen på?

Konopiste Open spelas på discgolfbanan Franz Ferdinand, Konopiště Castle Park och ligger i staden Benesov i Tjeckien, några mil utanför huvudstaden Prag.Bankarta Franz Ferdinand, Konopiste Castle Park där Konopiste Open spelas

Vilka vann Konopiště Open 2023?

FPO:
1:a Rachel Turton, -8
2:a Sofie Björlycke, -5
2:a Kaidi Allsalu, -5

MPO:
1:a Niklas Anttila, -35
2:a Daniel Davidsson, -27
3:a Hjalmar Fredriksson, -25
3:a Jakub Semerád, -25

Hur ser startfältet ut?

Du kan hitta hela startfältet på PDGA.com

Vilka vann Konopiště Open 2018?

FPO: Eveliina Salonen
MPO: Eagle McMahon

Slutord inför Konopiště Open 2023

Med spänning och förväntan väntar vi på att tävlingen ska dra igång och bjuda på fantastisk discgolfunderhållning. Med favoriter som Paul McBeth, Jakub Semerad och Niklas Anttila på herrsidan, samt Sofie Björlycke, Kaidi Allsalu och Anneli Tõugjas-Männiste på damsidan, är det en tävling fylld av talang och potential. Banans skönhet och spelarnas skicklighet kommer att kombineras till en spektakulär upplevelse för både spelare och åskådare. Vi hoppas att tävlingen kommer att lämna ett bestående intryck och bevisa varför discgolf är en sport som fortsätter att erövra hjärtan världen över. Låt tävlingarna börja!

Tack för att du läser Discgolfa.se

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.