fbpx
fre. jun 14th, 2024

Äntligen lite action på svensk mark igen! Swedish Open i Borås ska spelas och gästas av världsstjärnan Paul McBeth. Tror ni att vi får se någon svensk högst upp på pallen? Jag är villig att tro det då vi har starka spelare både i herrarnas och damernas startfält. Trevlig läsning!

Vem vinner FPO?

På damsidan sticker en tydlig favorit ut i form av förra årets vinnare Sofie Björlycke då hon även satte banrekord. Men det finns flera utmanare som står redo att ta upp kampen med henne. Bland dessa finns svenska mästaren Hanna Jansson och norska spelarna Anniken Kristiansen Steen och Lykke Lorentzen. Vi har även spelare från grannlandet i öst i form av Jenni Karppinnen och Silva Saarinen som också kan placera sig högst upp på pallen.

Discgolfaren Hanna Jansson
Hanna Jansson tävlar i Swedish Open 2023

Vem vinner MPO?

På herrsidan är det ingen överraskning att den sexfaldige världsmästaren Paul McBeth är favoriten att vinna. Men den finska spelaren Niklas Anttila, som nyligen vann Konopiste Open, utgör också tufft motstånd. Även hemmaspelaren Josef Berg och Hjalmar Fredriksson som innehar delat banrekord ser jag som en starka utmanare. Jakub Semerád, norska mästaren Øyvind Jarnes samt förra helgens vinnare av Krokhol Open, Bradley Williams kan man inte heller räkna bort.

Hjalmar Fredriksson
Hjalmar Fredriksson har delat banrekord på Ymergårdens Discgolfcenter tillsammans med Blær Örn Ásgeirsson och Simon Kappling på 53 kast från Swedish Open 2022.

Kan man följa eller streama Swedish Open 2023?

Du kan streama Swedish Open på Discgolfnetwork.com.

Vart och på vilken bana spelas Swedish Open?

Ymergårdens Discgolfcenter i Borås.

Bankarta över Ymergårdens Discgolfcenter där Swedish Open spelas

Vilka vann Swedish Open 2023?

FPO:
Den unga finskan Silva Saarinen tog hem guldet på Ymergårdens Discgolfcenter. Silvret delades av svenska Sofie Björlycke och norska Lykke Lorentzen.

1:a Silva Saarinen (-8)

2:a Sofie Björlycke (E)

2:a Lykke Lorentzen (E)

MPO:
Paul McBeth vann med två kasst bättre än Niklas Anttila. Bradley Williams tog bronset. Bäste svensk blev Dennis Augustsson på en delad fjärdeplats tillsammans med Clay Edwards.

1:a Paul McBeth (-26)

2:a Niklas Anttila (-24)

3:a Bradley Williams (-20)

Hur ser startfältet ut?

Du kan hitta hela startfältet på PDGA.com

Vilka vann Swedish Open 2022?

FPO: Sofie Björlycke

MPO: Linus Carlsson (deltar ej 2023)

Slutord inför Swedish Open 2023

Det blir en spännande kamp mellan dessa talangfulla spelare när de gör upp om titeln på Swedish Open 2023 presented by Kastaplast. Tack för att du läser Discgolfa.se

Kommentera gärna vilka du tror vinner Swedish Open 2023!

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.