fbpx
mån. maj 27th, 2024

Läs om European Open 2023

Hela världseliten har samlats för årets höjdpunkt (förmodligen) i Finland. European Open som spelas på The Beast i Nokia. Första rundan drar igång under torsdagen. Här kan du hitta information och kommentarer från några av våra svenska spelare inför tävlingen som Paul McBeth strävar att vinna för femte gången i följd!

Information om European Open 2022

Datum: 21-24 juli

Plats: Nokia

Bana: The Beast

Arrangör: Spin18

Prispott: $100,000

Huvudsponsorer: Discmania

Klass: Major

Historia

Turneringen i Finland startade 2006 och har arrangerats 9 gånger. Det är lite oklart i vilken årsföljd tävlingen arrangeras i då det ibland sker året därpå och ibland med några års mellanrum. 2019 var senast European Open arrangerades. Då vann Paul McBeth för femte gången i följd och Paige Pierce för andra gången i sin karriär. Turneringen har endast vunnits av en icke-amerikan en gång. Tror ni det var en finne som vann? Nej då! Det var svenske Jesper Lundmark som vann turneringen 2009.

Känslan är god inför tävlingen! Banan är lite kortare än vad jag trodde den skulle vara, vilket är en lättnad. Jag har inga specifika mål utan vill bara fortsätta att utveckla min tävlingsform inför kommande SM.

Josef berg

Banan och tävlingsutförande

Tävlingen utspelar sig på Nokia Discgolfpark under den omgjorda layouten The Beast med mer svårspelade hål. Först spelas tre rundor där ungefär hälften av deltagarna utgallras inför finalrundan. Dvs. de 60 bästa MPO-spelarna och 16 bästa FPO-spelarna går vidare till söndagens final.

Startfält damer

Tyvärr finner vi inga svenska damer i startfältet i år. Förhandsfavoriten Kristin Tattar från Estland har även fått ge vika efter en skada. En frånvaro som ger de amerikanska damerna goda möjligheter att knipa segern i denna turnering. Där ser vi Catrina Allen (2 segrar sen tidigare), Kona Star Panis och såklart förra årets vinnare Paige Pierce ha goda möjligheter att tampas om pokalen. Eller kan någon av finskorna Heidi Laine, Eveliina Salonen eller Henna Blomroos slå amerikanskorna på hemmaplan?

Startfält herrar

I startfältet hittar vi 8 svenskar, samtliga på herrsidan. Både Linus Carlsson och Max Regitnig har vissa förväntningar på sig efter sina veckor på touren i USA. Kan vi få se de nå en bra placering med skandinavisk luft i lungorna?

Känslan är otrolig inför min första major. Mitt mål är att jag klarar “cutten” inför finalrundan.

Elias gripler

Som sagt har Paul McBeth vunnit de senaste fem European Open-turneringarna. Hans form har dock varit något knackig på senaste tiden. De amerikaner som vi tror ha störst chans att vinna är Ricky Wysocki, Simon Lizotte och Calvin Heimburg. Men listan kan göras lång där vi kan rapa ut namn som James Conrad, Kevin Jones, Eagle McMahon, Nikko Locastro etc. etc.

Svenskarna i European Open

Linus Carlsson
Josef Berg
Max Regitnig
Anton Lindh
Rickard Sköld
Henric Hagman
Elias Gripler
Viktor Jonsson

Det känns bra, jag gör min 5:e Major tävling. Formen är helt okey.

Jag har några mål och det är att spela finalrundan, ta prispengar och att nå bättre placering än vad jag har tagit tidigare

Anton Lindh

Vart kan man se European Open?

Du kan följa turneringen live via Disc Golf Network. Vi även kommer posta coverage från Youtube i denna artikel när de publiceras.

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.