fbpx
fre. apr 19th, 2024

Vem är Elina Rydberg?

Elina startade sin karriär för ett par år sedan och har snabbt skördat framgångar. Hennes senaste pallplats var under European Pro Tour i Tyyni Open i Finland som hon tog färjan hem ifrån med en bronsmedalj runt halsen. Hon utgjorde en del i kärnan i podcasten Kedja Ut tidigare, men har av olika orsaker – som du kan läsa om i denna artikel – valt att lägga poddandet på is för ett tag.

Född: 1991.

Discgolfmeriter: Tvåa i SM (individuella), 2 guld i Par-SM, vinnare av Nationella Touren 2021 och årets damspelare i Sverige 2021 (utsedd av SDGF). 

Hemmabana: Woodpecker Park , Kristinehamn.

Utanför discgolfen: Särbo, mamma och bonusmamma. Jobbar som administratör.

Sponsor: Clash Discs, Disc Guys Sweden och FlighTowel.

Elina Rydberg förbereder sig inför tävling
Elina Rydberg

När började du spela och hur gick det till?

– I februari 2019 efter att jag var tvungen att hitta en aktivitet efter en höftkolaps. Jag gick två, tre rundor och sedan var jag fast. Månaden efter spelade jag en play-for-fun-turnering. Sen var det full gas!

När bestämde du dig för att börja elitsatsa?

– Det var till säsongen 2021 som jag bestämde mig för att satsa inför NT (Nationella Touren) och Svenska Amatörtouren. Under det året spelade jag Svenska Amatörtouren, alla NT och samtliga SM och det gick väldigt bra i samtliga tävlingar! 

Har du satt upp några mål för din karriär?

– Jag vill vinna SM innan jag slutar. Till nästa säsong har jag bestämt mig för att tävla mer internationellt i Europa. 

Har du funderat på att tävla i USA?

– Jo, men jag har ett delmål jag satt upp för min egen skull. Det är att ligga över 930 i PDGA-rating. Det för att kunna åka över med bra självförtroende.

Vilken är den bästa spelare du spelat mot?

– Det är nog Heidi Laine från Finland. En riktigt duktig spelare med 951 i rating.

I senaste Veckans Discgolfer berättade Sofie Björlycke om er resa till olika klubbar för att coacha damspelare. Finns det något du vill berätta om det projektet?

– Det skulle vara att av alla de vi träffade så är näst intill alla ute och tävlar på minst amatörnivå. Det är många som säger att de vill komma iväg och tävla mer, vilket är positivt.

Tidigare kunde vi höra dig frekvent i podden Kedja Ut. Du har lagt det på is, vill du berätta varför och om du har planer att börja igen? 

– Jag gick igenom en stor livsförändring efter en separation. Som ensamstående fick jag inte tiden att gå ihop med jobb, barn, träning, tävling, sköta hushåll, podcast med mera. Det sistnämnda var det som fick gå helt enkelt. 

– Nu har livet börjat stabilisera sig. Men jag känner att jag behöver ytterligare stabilitet för att känna att jag är redo att kliva på poddandet igen. Något jag inte kan svara på när det kommer ske.

Tre snabba med Elina Rydberg

Discgolfaren Elina Rydberg på tee

Favoritbana? Sibbe i Finland och Jenny i Västervik.
Drömbana? Discgolfterminalen, Skellefteå. Något som blir uppfyllt denna sommar under SM.
Bästa discgolfminne? Andraplatsen i SM 2021. Känslan när man är på väg in på 18:e hålet är oförglömligt. Hur tårarna kom på fairway och inför sista puttningen när man visste att det snart var klart. Jag kunde inte ens se korgen för tårarna.

Stort tack till Elina Rydberg som tog sig tid att ställa upp på en intervju med Discgolfa!

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.