fbpx
mån. maj 27th, 2024

Tisdagen den 30:e mars släpptes Sportbladets discgolfpodd. Podden görs av Discgolfförbundets ordförande Mattias Nilsson och journalisten Patrik Syk, som bland annat hörs i Premier League-podden, #Sillypodden, Lilla Drevet, #Fallet m.fl.

Podden tar upp bland annat upp innehåll kring sportens framfart, tyske discgolfstjärnan Simon Lizotte intervjuas och discgolfbanor med världens främsta bandesigner Tommy Bessner och Andreas ‘Hopparcarlsson‘ Carlsson med alternativkontot @udiscbanor som har som mål att spela alla discgolfbanor i Sverige.

Discgolfpodden av Sportbladet

Sportbladets Patrik Syk avslöjar till Discgolfa.se att ytterligare 5 avsnitt planeras att produceras senare under säsongen

Hur många avsnitt planerar ni att producera?

-Tanken var att det skulle bli fem avsnitt att släppa lagom till att vårsolen började titta fram, så de har vi redan producerat. Men mottagandet har varit så stort att vi redan nu planerar att göra fem avsnitt till som kommer komma lite senare under säsongen.

Varför startade ni podden?

-Discgolf växer otroligt snabbt och redan förra sommaren gjorde Aftonbladet Plus ett par artiklar som gick över förväntan. Så till den här våren ville de testa ett lite större grepp och kom till mig som dels är discgolfare men också exekutiv producent för Aftonbladets alla podcasts. För mig var det en ganska enkel fråga att tacka ja till. Att det sedan blev just med Mattias är för att han och jag känt varandra i närmare 30 år så det var enkelt att styra upp.

Hur är din relation till sporten?

-Jag har haft en on/off-relation till discgolfen sedan mitten på 90-talet men aldrig i någon mer seriös utsträckning med tävlande eller så. Mer något man gjorde med polarna på sommaren med en öl i näven. Men när min bror flyttade hem från Texas där han nyförälskat sig i sporten så drog han med mig ner i kaninhålet på allvar. Då hade jag inte kastat disc på säkert sex-sju år men jag dammade av discarna och fick en nytändning som hette duga! De senaste åren har discgolfen blivit en riktig passion, svarar Patrik Syk.

Av Freddy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.