fbpx
fre. apr 19th, 2024

Nu är en ny podd om discgolf lanserad av kastarna Simon Terbrant Säfström och Rickard Sköld.

Hur kom det sig att ni drog igång discgolfpodden?

Tanken föddes egentligen under vår gemensamma road trip till SM i Umeå under förra sommaren. Förutom att vi personligen kände oss tilltalade av konceptet var känslan att det låg bra i tiden att starta upp en discgolfpodd med tanke på hur sporten vuxit de senaste åren.

Kan ni berätta vilka ni bakom podden är och ert förhållande till sporten?

Vi som driver Discgolfpodden heter Rickard Sköld och Simon Terbrant Säfström och är bosatta i Vänersborg.

Rickard Sköld

Jag har en långvarig relation till sporten, och den har blivit än mer passionerad med åren. Jag är uppvuxen i Stenungsund där det har funnits bana sedan 80-talet, så jag var där med kompisarna någon eller några gånger på sommaren, men det var andra sporter som lockade mer. Det var först i vuxen ålder som jag började fatta att det var något jag faktiskt kunde hålla på med.

2011 spelade jag min första tävling, då hade jag köpt några discar och spelat ganska intensivt under vintern. Jag spelade på Nationella Touren första gången 2013, och harvade mest runt i mittenskiktet i några år. På senare tid har det börjat lossna spelmässigt, och nu har jag samlat ihop några högre placeringar på NT och SM (spelade i ledargruppen alla rundor på SM i Umeå 2020). Planen för 2021 var bland annat att spela European Open och EM (med inspelningsutrustning i bagaget, givetvis), men vi får se hur säsongen artar sig med tanke på pandemin.

Med åren har det bara blivit mer discgolf i tillvaron. 2018 började jag som Pro på Ale Discgolfcenter, och efter att det lades ner har jag startat eget företag för privatlektioner. Och nu Discgolfpodden. Man kan väl säga att jag trivs med det mesta som har med discgolf att göra, och jag har svårt att föreställa mig livet utan den här sporten. 

  • PDGA: 57981
  • Förening: Tvåstad Discgolfklubb
  • Sponsorer: Fyndisc och Hyzer Store
  • Nuvarande rating: 981
  • Bästa rating: 999
Simon Terbrant Säfström

Jag började nörda ner mig i denna underbara sport under sensäsongen 2017, och gör således nu min 5e säsong. Från 2017 till sommaren 2020 bodde jag i Norrköping och jobbade i Linköping, så Östergötlands discgolfscen känner jag till väl. Jag började spela i amatörklasserna men sedan säsongen 2019 har jag mestadels spelat Open där jag åtminstone lyckats ta hem ett antal pallplatser i lite mindre tävlingar. Under mitt första SM förra året lyckades jag missa särspel för finalplats med ett kasts marginal, så det får vara målet för säsongen; att komma topp 36 på SM.

Något annat som för mig är en tjusning inom sporten är att samla på banor. Hittills har jag spelat 120 olika banor i 6 olika länder, jag hoppas på 150+ innan årsskiftet.

Under mitt 32-åriga liv har jag testat många olika sporter men aldrig någon som varit så beroendeframkallande och härligt frustrerande som discgolf.

  • PDGA: 101365
  • Förening: Tvåstad Discgolfklubb
  • Sponsor: Anhyzer
  • Nuvarande rating: 929
  • Bästa rating: 941

Vad kan vi förvänta oss för framtida poddinnehåll?

Våra lyssnare kan förvänta sig en podcast som berör discgolfens stora och små frågor från ett flertal olika perspektiv. Förutom discgolfrelaterade diskussioner genom två- och trepartssamtal där vi berör diverse olika ämnen med inslag av sporadiska gästbesök kan våra lyssnare även förvänta sig rapportering från tävlingar och andra event runt om i Sverige och Europa. I och med att vi båda är aktivt tävlande discgolfutövare så kommer vi att ta med oss podden på våra framtida resor. Vi kommer även successivt lägga mer tid och energi på vår youtubekanal där vår framtida förhoppning är att frekvent kunna leverera kvalitativt och underhållande material.

Lyssna på Discgolfpodden

I första avsnittet gästas Teddybears bandmedlem Patrik Arve som bland annat bekände sin kärlek till sporten i SVT under den senaste säsongen av På spåret.

Följ Discgolfpodden på sociala medier

Av Freddy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.