fbpx
fre. jun 14th, 2024

Vem är Simon Terbrant Säfström?

Sommaren 2022 ska vi länge minnas som “The summer of Simon”. Varför? Jo, för att detta var sommaren då Simon Terbrant Säftström, som utgör ena hälften av Discgolfpodden som han samkör med Rikard Sköld, beslutade sig för att ta tjänstledigt och bosätta sig i en van för att kunna fara runt mellan discgolfbanor i Skandinavien från maj till september. Ett legendariskt move som alla discgolfare nog drömmer om.

Född: 1988

Discgolfmeriter: Fyra segrar i MPO (PDGA C-tier). Regerande klubbmästare (Magpie Ridge DGC)

Hemmabana: Restad Gård, Vänersborg

Utanför discgolfen: Är utbildad arkeolog. Jobbar som miljökonsult på Sweco.

Sponsor: DgEvents

Simon Terbrant Säfström sitter bakom ratten med havet i bakgrund
Simon kör bil under “Summer of Simon”

Du köpte tidigare i år en van som du glidit runt i de senaste månaderna. Berätta lite om din sommar: 

– Det har varit väldigt bra! Det primära i beslutet var att komma iväg och göra något roligt. Det har inte varit någon form av satsning för att resa runt och vinna stora tävlingar, för där är jag inte. Det har varit för att kunna slappna av och släppa vardagen. Jag kände att om jag inte testar detta nu så kommer jag ångra mig i framtiden. 

– Bilen jag köpte var en Renault Trafic Adria Active från 2017. Den har det mesta man behöver. Ett litet kök med både gasspis och diskho. Färskt vatten, kylskåp och allt man behöver i form av förvaringsskåp. En 120-säng på taket som man kan fälla upp. Den har även en utedusch som man kan plugga in. Den är lätt och smidig att ställa vart man vill, som bredvid en bana, på ställplats eller vid en sjökant. Det har varit väldigt tacksamt väder med mycket sol och lite regn oavsett vart jag varit. 

Vart har du åkt?

– Som längst söderut var jag i Helsingborg, norrut i Luleå, västerut i Halden och österut på Åland dit vi tog färjan (som finns återberättat i ett podcastavsnitt).

Hur många banor har du samlat under “Summer of Simon”?

– Jag har samlat 72 nya banor, men spelat runt 100 under hela sommaren. Totalt har jag nu 272 banor samlade.

Vilket har varit det bästa stoppet på resan?

– Åland får nog vara en av toppdestinationerna. Det var ett häftigt äventyr. Även norrut med höga kusten och banan i Skellefteå. Luleå var också trevligt med Serpent Hill.

Vad har du mer gjort förutom att lira discgolf?

– Jag har samarbetat med Erik Mellgren på DgEvents där jag gått in som anställd och varit TD på några event i södra Sverige. Det har varit jättekul och ett bra sätt att träffa folk och få in lite extra pengar när man är tjänstledig.

Kommer du resa på samma sätt nästa sommar?

– Vi får se. Jag kommer att sätta mig analysera och reflektera. Både ur ett discgolf- och ekonomiskt perspektiv. Om det blir så så kommer det med stor sannolikhet inte bli lika hardcore discgolfmässigt. Sen går det inte att vara ute lika länge då det blir svårt med tjänstledigheten. Men det lutar åt att jag kommer ha kvar bilen och köra mer lokalt nästa år.

Hur ser dina närmaste discgolfplaner ut?

– Jag kommer försöka spela de avslutande deltävlingarna i RevolutionRace Tour, där jag delvis kommer vara TD. Sedan kommer jag även att spela nationella touren i Onsala. Jag har ju även en klubbmästartitel att försöka försvara i Skatås, och jag hoppas jag kan slåss om samma titel även på Restad Gård under hösten.

Vad kan vi förvänta oss för innehåll i Discgolfpodden i höst?

– Vi gillar att ha med gäster, något vi hoppas kunna fortsätta med. Sen kommer vi försöka variera innehållet där jag och Rickard nördar ner oss ännu mer i olika discgolfrelaterade ämnen. 

Tre snabba med Simon Terbrant Säfström

Äldsta discen i bagen? Det exemplar som legat längst i väskan är en Innova Star Xcaliber. En jättedålig nybörjardisc, något jag inte visste när jag köpte den. Men idag är den väl inspelad och flyger inte alls som den ska längre, haha. Sen har jag även en gammal Buzzz från Discraft.
Favoritbana? I Sverige är det Terminalen i Skellefteå. Men bästa nykomlingen för i år är Lundbyparken. Sen har jag haft lyxen att spela Maple Hill i Massachusetts för några år sedan.
Bästa discgolfminne? Hmm.. något otippat kanske men jag vill säga Trilogy Challenge i Stenungsund 2017. Det var min första tävling, innan jag egentligen började spela discgolf på riktigt. Det var en kompis som arrangerade och jag kände att jag ville vara med för att stötta initiativet. Jag hade ingen bag, bara en handfull discar, men jag lyckades trots det vinna MA1-klassen och därav få en rygga att förvara mina discar i. Detta gjorde att jag fick blodad tand och det är troligen anledningen till att jag började nörda ner mig ordentligt i denna härliga sport.

Discgolfa rekommenderar varmt att lyssna in Discgolfpodden!

Följ Simon Instagram

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Ett svar på ”Veckans discgolfer: Simon Terbrant Säfström”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.