fbpx
fre. apr 19th, 2024

Den 13-14 augusti arrangeras Ladies Disc Sweden för femte året på Ymer Discgolfcenter i Borås. Föregående år slog tävlingen deltagarrekord med 68 anmälda damer, tre år tidigare (2018) var det endast 10 deltagare. I år har tävlingen utvecklats till en tvådagarstävling (tidigare endagstävling) med fler sponsorer, som skapat ett bra spelarpaket till varje deltagare, och en bra prispott att tävla om i Pro-klassen. Även i de övriga tävlingsklasserna (recreational, novice och master) kommer det finnas fina priser att tävla om.

Discgolfa har prata med Thérèse Thulin (fd Claesson)  grundare och TD (tournament director) för Ladies Disc Sweden.

Vad har du för förhoppningar på tävlingen?

Jag hoppas att det ska bli det bästa arrangemanget. Det hade varit roligt att slå deltagarantalet i år.  Målet är att få en full deltagarlista med 72 tjejer. Just nu är vi 51 anmälda. Sen hoppas jag att arrangemanget ska flyta på och att vi får bra väder. 

Är det några ändringar av årets upplaga av Ladies Disc Sweden?

Skillnaden är att det är tvådagarstävling, tidigare år har det bara varit under en dag, banan ombyggd med en svårare layout än tidigare och att vi har prispengar i år (hittills 12 000 kr). Tillsammans med Latitude 64 har jag skapat två fundraiser-discar där pengarna går till prispotten.

Modeller: Diamond & Sapphire

Pris: 200:-

Köp fundraiser disc via mail till Therese.

Foundationdisc från Latitude 64 för Ladies Disc Sweden

Vad kommer årets spelarpaket innehålla?

Spelarpaket kommer innehålla en Fuse (disc) från Latitude 64 med jubileumstryck, en markör, värdekod på Rocket Disc, 20% på Flight Towel. Vi får se om någon mer sponsor vill engagera sig.

Varför började du arrangera tävlingen?

Tävlingen startades för att hjälpa andra tjejer utvecklas, våga börja tävla och få känna sig trygga på banan. Tack vare tävlingen så har utvecklingen på damsidan skjutit i höjden och antalet aktiva har ökat otroligt mycket, fler damtävlingar har tillkommit och svenska discgolfförbundet har börjat satsa ordentligt på oss tjejer äntligen! När jag kontaktade SDGF 2020 och frågade varför det inte fanns ett Lag-SM för damer fick jag svaret att det inte var någon som velat eller kunnat arrangera. Men 2021 blev det äntligen av och när när väl anmälan öppnade så tog startplatserna slut på 6 minuter! Inför årets tävling fick det kvalas t.o.m. för att få en plats.

Vad tror du krävs för att få ännu fler tjejer att engagera sig i sporten och tävla?

Främst att klubbarna orkar engagera sig mer för tjejer och erbjuda träningar. Vi (Ymer) brukar ha öppna träningar för tjejer där vi ibland har en agenda och ibland inte. Det viktigaste är att man träffas och får spela tillsammans. När jag började 2016 fanns det knappt damklasser i alla tävlingar, vilket finns idag. Innan var det knappt tre anmälda per tävling och nu finns det överallt. Plus att det finns många tjejtävlingar. 

TD Therese Tulin - Ladies Disc

Sponsorer (klara hittills) 

  • Latitude 64
  • Rocket Discs – Kommer finnas med under tävlingen med discförsäljning från deras pop-up store

Är det något mer du vill lägga till?

Att alla tjejer som läser detta är välkomna att anmäla sig, oavsett erfarenhet eller nivå. Tävlingen har flera olika klasser att välja mellan, allt från nybörjare till PRO. Det kommer bli jättekul! 

Sen är tävlingen helt ideell och ej vinstdrivande.

Sista anmälningsdatum är 17/7. Anmäl er här redan idag!

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.