fbpx
mån. maj 27th, 2024

Swedish Open är deltävling #4 av Swedish Disc Golf Pro Tour. I startfältet har vi en del turistande gäster från länderna Danmark Norge, Island, Tjeckien, Österrike och Kanada. De som Discgolfa ser som stora favoriter att vinna är Sofie Björlycke på damsidan och hemvändaren Linus Carlsson på herrsidan.

Information om Swedish Open 2022

Plats: Borås

Datum: 8-10 juli

Bana: Ymergårdens Discgolfcenter

Arrangör: IK Ymer Frisbee

Prispott: 100,000 SEK (added cash) + deltagaravgifter

Huvudsponsorer: Discmania

Tour: SDGPT

Ymergårdens Discgolfbana i Borås

Discgolfa har fått svar på några frågor av medieansvarig, Mikael Svensson, inför Swedish Open.

Vad har ni för förväntningar på årets upplaga av Swedish Open?

Vår ambition med årets Swedish Open är att vi vill ta tävlingen ännu ett steg mot där vi vill vara om några år: En väl ansedd och välkänd tävling som lockar världens bästa spelare till Borås och vår fina bana.

Vi har lagt de senaste två åren på att genom många hundra ideella timmar bygga om vår bana till den nya layout som heter Ymergårdens Discgolfcenter Gold Course. En riktigt tuff tävlingsbana!

Vi vill också att vår tävling ska vara mer än en tävling. Det ska vara en helhetsupplevelse från det att man kommer hit till att man åker hem. Exempelvis genom spelarmiddag på torsdagen och att samla spelare i boendealternativet ”SO-byn”. Efter ett besök hos oss ska deltagaren ha mycket positivt att säga om Swedish Open.

Finns det något som kommer särskilja detta event mot tidigare års?

Upplägget är samma som senast: Tre dagars spel med tee times. Det som skiljer är att det är större och starkare startfält i både MPO och FPO. Fyra av rundorna filmas för post production av Highland DP. Nytt för i år är ju också att tävlingen är en del av en tour (SDGPT).

Startfält FPO

Sofie Björlycke ser vi som stor favorit till guldmedaljen. Främsta kandidater att utmana är norska Lykke Lorentzen och Matilda Ringbom från Tyresö. Eller får vi se en skräll?

Startfält MPO

Linus Carlsson kan få det tufft mot helgens partner Josef Berg som bägge har hemmaplan denna turnering. Även Pelle Carlsson kan vara med uppe i toppen och tampas. Andra heta namn att stå på pallen är Jakub Semrad från Tjeckien, Håkon Kveseth från Norge, Blær Örn Ásgeirsson från Island och svenskarna Anders Swärd, Kristian Bengtsson, Emil Dahlgren och Henric Hagman. Eller kan veckans discgolfer Anton Lindh bjuda upp till dans? Givetvis finns det flera andra namn som kan slåss om medaljerna.

Skriv gärna en kommentar om vilka du tror vi kommer få se på pallen?

Laddade grabbar inför Swedish Open 2022. Linus Carlsson, Jakub Semrad och Björn Örn
Ladda grabbar inför Swedish Open 2022
Inför Swedish Open i Borås. En del av SDGPT

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.