fbpx
lör. jul 20th, 2024

Discace of Sweden är en discgolfbutik som grundades av Markus och hans far, Magnus. Deras resa inom discgolfen har gått fort och fortsätter att accelerera. Resan började när de lockades in i discgolfvärlden av några vänner i mitten av augusti 2022. Initialt var de skeptiska till idén att kasta “frisbee” på en korg i skogen, särskilt med alla hinder som träd innebar. Men efter att ha spelat sin första runda blev de helt sålda på discgolfen. Det var otroligt roligt, och de spelade nästan varje dag i flera veckor. Tyvärr överansträngde de sig och tvingades ta en paus under några veckor, vilket gav stark abstinens. 

Grundarna av Discace of Sweden, Markus och Magnus.
Grundarna av familjeföretaget Discace of Sweden, Markus och Magnus (son och far).

Markus och Magnus hade redan erfarenhet av att driva e-handel inom ett annat affärsområde. De hade länge letat efter ett segment som kunde fylla den sommarlucka de hade i sin försäljning. Bara några veckor efter de provat sporten för första gången började de fundera på om discgolfen kunde vara det de sökte. Att få arbeta med något de verkligen brann för gjorde det ännu roligare. De började kontakta leverantörer och skrev avtal med dem. Sedan gick allting snabbt och smidigt.

Discar och tillbehör började strömma in, och e-butiken lanserades redan i november samma år. Den fysiska butiken öppnades därefter den 7:e januari. Markus och Magnus känner sig otroligt glada över att få arbeta med discgolf och uppleva alla positiva möten med både nybörjare och erfarna spelare.

Det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse och vi älskar att skräddarsy paket efter våra kunders specifika behov. Det är en sån underbar känsla när man har en kund som kommer tillbaka och berättar hur nöjda de är över discen som vi rekommenderat.”

Något som särskiljer Discace of Sweden från andra återförsäljare är att du som kund kan få experthjälp både i butik och via deras chattfunktion på hemsidan.

Besök Discaceofsweden.com för att ta del av deras produkter.

Få 10% rabatt på ditt nästa köp hos Discace of Sweden

Använd rabattkoden Discgolfa och få 10% rabatt på ditt nästa köp på Discaceofsweden.com. Rabattkoden är giltig t.o.m. 31/7 2023.

Discace of Swedens butik i Mjölby
Discace of Swedens fysiska butik i Mjölby

Discace of Sweden vill ge tillbaka till communityn

Markus och Magnus strävar efter att erbjuda discgolf-communityn en rad olika tjänster och möjligheter. Deras brinnande passion för sporten motiverar dem att sprida den till så många människor som möjligt. Till att börja med så erbjuder Discace of Sweden ett brett sortiment av discgolfprodukter, men de strävar också efter att ge en unik serviceupplevelse genom sin fysiska butik, där kunderna kan få “klämma och känna” på produkterna. 

– För discgolfare är detta en viktig aspekt, berättar Markus. Genom möten med både nybörjare och erfarna spelare i den fysiska butiken skapas ytterligare en dimension. Här kan vi ge personliga råd och tips på ett mer engagerat sätt och verkligen ta hand om kunderna. Diskussionerna kan handla om kastteknik, vilka discar man ska använda och de grundläggande principerna i discgolf. Vi har även en loungehörna som alla är välkomna att hänga i när de är här på besök. Den är mycket uppskattad. Det är ofta några som sitter och tar en kopp kaffe där och snackar discgolf.

Discace of Sweden har även arrangerat en mycket uppskattad dubbelturnering, som inte var sanktionerad av PDGA utan öppen för alla. Detta är viktigt för att främja sporten och ge alla möjlighet att få uppleva tävlingsaspekten. Turneringen samlade 30 par och blev en framgångsrik händelse. Dessutom planerar företaget att arrangera fler tävlingar under säsongen.

En av deras visioner är att starta ungdomsträningar, så kallade “prova på kvällar”, för både killar och tjejer. Särskilt för tjejer finns det mycket att göra för att öka intresset för sporten. Discace of Sweden vill skapa en inkluderande miljö där alla får chansen att upptäcka glädjen i discgolf.

Utöver detta erbjuder de discgolfutbildningar i Mjölby och Linköping med omnejd och med målet att erbjuda det på fler platser ute i landet. Utbildningarna riktar sig till spelare som känner att de står stilla i sin utveckling och utövarna får tips och hjälp för att förbättra spelet och bibehålla motivationen. De välkomnar både nybörjare som vill lära sig grunderna från grunden och utveckla sitt spel samt mer erfarna spelare som vill ha råd om hur de kan ta sitt spel till nästa nivå. Målet är att göra sporten rolig och sprida den till fler människor.

“Vi har olika indelningar i våra utbildningar. Dels privatlektioner för enskilda deltagare, då läggs sessionen upp efter det behov som deltagaren efterfrågar. Här kan man också välja ett paket om 3, 5 eller 10-lektioner om man vill ha kontinuitet i sin utveckling. Sedan erbjuder vi också lektioner i grupp upp till 8 personer och företagsevenemang med introduktion, lektion och tävlingsinslag.”

Boka en discgolflektion här.

De hjälper även till att sprida sporten ut på landsbygden där det inte finns några banor.

– Jag fick ett samtal från en man som försökte få stöd från kommunen att etablera en fotbollsplan på en gräsyta i ett litet samhälle några mil från Mjölby. Kommunen gav inte det stöd han efterfrågat så han hörde av sig till oss och frågade om han kunde få rabatt på en korg att ställa ut på platsen. Vi gav den gratis och några discar mot att vi fick en liten reklamyta på platsen. Den har blivit väldigt populär och folk lånar discarna där ute och står och nöter vilket är jätteroligt. Förhoppningsvis anammar de sporten.

Sist men inte minst arbetar de tätt ihop med den lokala discgolfklubben. Ett enkelt men uppskattat incitament de satt i verket är att upphittade discar på de lokala banorna finns att hämta upp i butiken.

Team Discace of Sweden

Discace of Sweden har bildat ett team av spelare som för närvarande består av 20 spelare, och det har växt snabbt genom kontakter och intresserade spelare som har hört av sig. Sammansättningen av teamet är något ojämn för tillfället, med endast en kvinnlig spelare. 

– Vi strävar dock efter att öka andelen kvinnliga spelare i teamet, berättar Markus. När teamet började växa fram var det viktigt att skapa en grupp som fungerade bra tillsammans, där spelarna kunde dela med sig av sina erfarenheter till varandra. Det var också viktigt att varje individ var sympatisk, trevlig och kunde visa god uppförande samt respekt gentemot andra spelare både under tävlingar och vanligt spel på banorna. Teammedlemmarna ska helt enkelt vara goda ambassadörer för Discace of Sweden och för sporten i stort.

Två av 20 spelare från Discace of Swedens Team

Teamet är en mix av skickliga spelare och spelare som befinner sig på medelnivå. Det inkluderar även några juniorer som satsar på sporten och aktivt sprider den ute på banorna. Gemensamt för alla är deras starka “spirit” för discgolfen och deras engagemang för att främja sporten. 

Vad kommer hända framöver hos Discace of Sweden?

Discace of Sweden har ambitiösa framtidsvisioner som inkluderar att växa och etablera sig som en betydande aktör på discgolfmarknaden. Genom att erbjuda ett brett sortiment av produkter och erbjuda en utmärkt kundservice strävar de efter att bygga ett gott rykte. Företaget har en stark inriktning på att främja sporten och dess utveckling, samt att sprida kunskap och entusiasm för discgolf i alla sammanhang.

– Vi har även större spännande planer på gång som de för närvarande inte kan avslöja, avslöjar Markus. Det kommer att vara något stort och intressant och kommer att avslöjas när  tiden är inne.

Med en passion för sporten och en vilja att göra skillnad ser Discace of Sweden fram emot att forma sin framtid och fortsätta att vara en drivande kraft inom discgolf-samhället. Passa även på att ta en kaffe i soffan i butiken i Mjölby om ni har vägarna förbi.

Få 10% rabatt på ditt nästa köp hos Discace of Sweden

Använd rabattkoden Discgolfa och få 10% rabatt på ditt nästa köp på Discaceofsweden.com. Rabattkoden är giltig t.o.m. 31/7 2023.

Discace of Sweden en discgolfbutik som sprider glädje

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.