fbpx
fre. jun 14th, 2024

Vem är Robin Villman?

Han är ursprungligen från Katrineholm, men flyttade upp till Borlänge för att spela fotboll med Brage IK 2010. Det var i grannkommun Falun han bodde och hittade discgolfen på Åsbo Discgolfbana. I Falun träffade han kärleken och efter en fotbollssejour på ett par år i IK Sleipner, och ett flertal rundor i Folkparken i Norrköping, vände han tillbaka till Dalarna för att bosätta sig med sin nuvarande sambo och satsa mer på discgolfen.

Vem är Robin Villman

Född: 1992

Hemmabana: Åsbo. Det är där jag började och där jag spelat mest.

Discgolfmeriter: Trea SM 2019. Tvåa i totalen i NT 2019. Vann NT-deltävlingen i Söderhamn 2019.

Utanför discgolfen: Jobbar som säljare för kranar och traverser och reser då mycket ute i landet. I och med att jag jobbar mycket remote kan jag styra mitt tävlande efter arbetet.

Sponsorer: Prodigy, Powergrip. Tjing-ambassadör och Latitude 65.

Putt mot discgolfkorg av Robin Villman

Hur plockade du upp discgolfen?

Det var 2013 som en polare tog ut mig. Det gick bra i början och jag fastnade. Sen började jag spela mer i Norrköping i Folkparken. Eftersom jag är en tävlingsmänniska kastade jag mig snabbt ut i tävlingar.

Du har lanserat en shop, berätta mer:

Ja, det är inte enbart en shop. Det är mer av ett helhetskoncept för att ta discgolfen till nästa nivå. Det handlar om att kunna fakturera prispengar, ha möjlighet att dra av resor, inköp, arrangera företagsevent och hålla clinics med mera via bolaget. Jag har företaget tillsammans med min far och bror.

Villmandiscgolf.com

Robin Villman förbereder sig inför nästa kast
Robin Villman måttar nästa kast

Du har lyckats få en stor följarskara på Instagram. Berätta om det?

Det är något som jag tycker är väldigt roligt och givande och jag har följare över hela världen. Det är inte bara innehåll från när jag tävlar utan det kan vara discrecensioner och träningstips. Folk verkar uppskatta det, vilket gett resultat. Jag skulle även vilja starta en Youtube-kanal, men det har jag inte fått tid till ännu.

Vad har du för ambitioner och drömmar inom discgolfen?

Planen var att vara i USA hela det här året men jag kvalade inte in på några tävlingar. Jag låg på ungefär 28–29:e plats på väntelistan. Men jag har hunnit med att delta i många tävlingar här hemma i år. Nu är det off-season och då tar jag en paus i någon månad för att samla hunger inför kommande säsong. Det har tagit mycket tid och kraft att komma igång med bolaget.

Hur ser planerna ut inför nästa år?

Euro Pro Tour och SDGPT kommer jag vara med i. I EPT kommer jag vara med på de fyra första och finalen på Järva. Sen får vi se om jag kör Tyyni och Nokia, det beror lite på hur det går i övriga tävlingar. Sen blir det SM och Par-SM.

 Sedan finns ju Euro Tour som jag har sämre koll på. Konopiště har jag planerat att spela i alla fall. Men jag har inte hunnit planera in övriga tävlingar. Sula är ju riktigt rolig, jag var där i år, så den deltävlingen lockar mig mycket.

 Jag ser verkligen fram emot året som kommer. Det är fullt fokus på discgolfen nu och jag kommer blanda in mental träning också för att kunna fokusera på rätt saker vid rätt tidpunkt.

Vad använder du dig av då?

En mental coach som hjälper mig att fokusera på rätt sätt. Det för att kunna lägga upp träningen rätt. Att tävla är 80 procent mentalt och 20 procent kunskap skulle jag påstå.

Har du arbetat med mental träning tidigare?

Jag har använt mig av en mental coach tidigare, Emil Isaksson. Han hjälpte mig väldigt mycket då jag ofta ställer för höga krav på mig själv. Det är bara att ta nästa kast och göra det bästa av det i stället för att gräma sig över saker som hänt tidigare eller som kan ske. Får jag till det mentala kommer det att gynna mig väldigt mycket.

Hur ser du på att det finns två parallella Europatourer?

Det blir en konkurrensfråga. Jag tror att de flesta kommer välja att spela EPT.

Tre snabba med Robin Villman

Robin Villman

Första discen? Westside King


Favoritbana? Ale Vit när den var aktiv. Annars Øverås Diskgolfpark i Norge som jag spelade under Sula.


Bästa discgolfminne? När jag gick in i ledning på sista varvet på SM 2019. Det är det bästa och mest nervösa discgolfminnet jag har. 

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.