fbpx
fre. jun 14th, 2024

Finland har fått äran att arrangera Disc Golf World Championships. PDGA, sportens övergripande organisation, har tilldelat Finland rätten att vara värd för mästerskapet i Tampere och Nokia i juli 2025.

Detta är historiskt då det är första gången tävlingen äger rum utanför Nordamerika. Över 30 länder kommer att delta med cirka 300 spelare.

“Att föra Disc Golf World Championships till Finland har varit mitt mål i över ett decennium. Att få arrangera detta prestigefyllda disc golf-evenemang i Tampere och Nokia är bevis på det arbete som gjorts för sporten. Jag är övertygad om att vi tillsammans med värdstäderna och det finska folket kommer att göra dessa historiska spel minnesvärda”, säger evenemangsledaren Jussi Meresmaa till frisbeegolfmedia.fi.

European Open Disc Golf i Nokia, Finland, med femfaldiga mästaren Paul McBeth
Paul McBeth på The Beast i Nokia i Finland under European Open.

Discgolf har haft en explosiv tillväxt de senaste åren och lockar hundratusentals entusiaster i Finland. Särskilt tävlingsdiscgolf har växt snabbt.

Världsmästerskapen kommer att spelas på två toppbanor: Nokias “The Beast” och Tampere Disc Golf Center, som utmanar spelarna på alla nivåer.

Mästerskapen är den mest prestigefyllda tävlingen inom sporten och lockar världens bästa spelare till Finland, tillsammans med över 25 000 åskådare. Evenemangets ekonomiska betydelse för Pirkanmaa-regionen uppskattas till 3-4 miljoner euro.

“Staden Tampere välkomnar alla professionella spelare och är stolt över att vara den första värdstaden utanför Amerika för detta världsevenemang. Efter många års planering ser vi fram emot att arbeta tillsammans”, säger Perttu Pesä, evenemangsregissör för staden Tampere, till frisbeegolfmedia.fi.

“Nokia har framgångsrikt arrangerat internationella discgolftävlingar som European Open i flera år. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Tampere erbjuda en högkvalitativ inramning för världsmästerskapen. Detta evenemang kommer att ge Nokia internationell synlighet och positiv påverkan på hela Pirkanmaa-regionens ekonomi”, säger Nokia’s stadschef Eero Väätäinen till frisbeegolfmedia.fi.

Discgolf i Finland. Nokia

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.