fbpx
mån. maj 27th, 2024

Isak Rosenvinge är en ung och lovande discgolfspelare som är bosatt söder om Stockholm. Med en stark passion för sporten som han upptäckte under pandemin efter att en kompis tagit med honom ut för att kasta lite. Han fastnade väldigt snabbt och hittade tidigt in på Discsport för att införskaffa nya discar att utveckla spelet med. 

När jag ringer Isak är han givetvis ute och kastar. Denna gång på en bana i Lammhult nere i Småland där han befinner sig för att besöka sina föräldrar. Banan beskriver han som underhållande med många korta hål och tighta linjer. På vägen ner tog han även sig ett stopp på favoritbanan A6 i Jönköping. Hemma i Stockholm har han oftast spelat sina rundor på banorna Västerhaninge, Kärsön eller Kaknäs. Efter att ha flyttat till Söderort är Visättra och Rudan även förekommande i repertoaren.

Representant för Discsport People

Isak är medlem av Discsport People, som är en grupp på 24 personer som är ambassadörer för sporten och Discsport. Han är stolt över att vara en del av denna grupp och att representera sporten på banan och på sociala medier.

“Det kändes givet att jag skulle ansöka när jag såg att det annonserades. Men jag kände mig inte övertygad om att jag skulle bli en av de 24 representanterna så jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad.”

Han spelar vanligtvis mellan 1-4 rundor i veckan beroende på väder och tid. Men det viktigaste är inte att bli bäst på discgolf utan att behålla passion för sporten.

“Jag vill såklart bli så bra som möjligt men känner samtidigt inte för att nöta så pass mycket att jag riskerar att förlora glädjen med att kasta. Det viktigaste är att det ska kännas kul att spela.”

Om Discsport

Discsport
  • Webshopen discsport.se startades 2004.
  • Under åren har ca 300.000 paket skickats till kunder i Sverige och världen.
  • Första åren dominerade Innova. 2004 var 17 av de 20 mest sålda discarn Innova. Resterade 3 var Discraft…
  • Det dröjde till 2013 innan minst 5 platser på topp 20 upptogs av andra märken, främst Latitude 64.
  • 2023 lanserades Discsport People.

Vid sidan av discgolfen arbetar Isak som ungdomsledare i en kyrka i Stockholm samt tar städjobb vilket ger honom mycket flexibilitet och möjlighet att kunna ta sig ut på banorna för att kasta även på dagtid. Något som nog kan vara en anledning till varför han på bara två år från start fått en rating på 923.

“Jag ökade precis 19 punkter. Den kan vara något dopad så vi får se om jag kan nå högre upp.”

För Isak handlar discgolf om att ha kul och samtidigt bli bättre. Han är redo att ta sig an nya utmaningar och ser fram emot att fortsätta att tävla som representant för Discsport och samtidigt utvecklas som spelare.

Tre snabba med Isak Rosenvinge

Isak putsar discen inför nästa utkast.

Vad kastar du mest? Jag har en väldigt mixad bag med mest Kastaplast och Discmania och sen lite annat smått och gott. Det finns egentligen ingen tanke bakom det. Putter och approach är bara Kastaplast och midranges är Discmania.


Roligaste discgolbana du spelat? Jag måste säga A6 i Jönköping som jag även spelade igår under en inofficiell tävling. Jag har spelat den vid ett fåtal tillfällen. Den är extremt fin och väldigt svår. Sen har jag inte spelat Ale ännu, men det är något jag siktar på att göra i sommar.


Bästa discgolfminne? Det var förra sommaren när jag spelade en mindre C-tier nere i Småland. Det var min tredje tävling och jag lyckades vinna den genom att sätta en 13-14 meters putt på sista hålet.

Av Discgolfa

Jag heter Freddy och gillar discgolf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.